fundraising
 

Fundraising - verslagen


Filmevenement in de Filmschuur 2017


ZONTA nodigt u uit voor de benefietvoorstelling!

Première in Nederland!

'
Bar Bahar" - in between

Drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen delen een appartement in Tel Aviv. Laila is een jonge, vooruitstrevende advocate. Salma is dj in een bar. Ten slotte is er Nour, die als laatste in de flat komt wonen. Ze komt uit een dorp en studeert in Tel Aviv. Als enige die een sluier draagt, valt ze wat uit de toon. De drie vrouwen balanceren tussen traditie en modernisme, goed burgerschap en afwijkend gedrag, vrijheid en trouw.  Winnaar 10 Awards: o.a. Ophir Award Israël, filmfestival Toronto. Regie: Maysaloun Hamoud. 
lees meer

Meet & Greet Zonta!

Nieuwsgierig geworden wat Zonta is? Je bent van harte welkom op onze

"Meet & Greet Zonta" op dinsdagavond 10 oktober bij Stempels in Haarlem.

De inloop zal zijn vanaf 19.30 uur. Geef je op bij: info@zontakennemerlandzuid.nl
 


lees meer

23 april Bridgedrive op landgoed de Hartekamp in Heemstede

Bridgen voor het goede doel. Leuk als je meedoet!
Op zondag 23 april organiseert Zonta Kennemerland een bridgedrive op landgoed de Hartekamp in Heemstede.

Het inschrijfgeld komt rechtstreeks ten goede aan 'Het project La Lumière' een moedercentrum in Togo. Daarnaast is er een 'workshop' om geïnteresseerden kennis te laten maken met het spel wat door 'honderdduizenden' alleen al in Nederland gespeeld wordt.lees meer

23 maart 2017 Wijnproeverij Ten bate van 'Free a Girl'

Ten bate van 'Free a Girl' organiseert Zonta Kennemerland-Zuid deze exclusieve wijnproeverij, met heerlijke culinaire amuses verzorgd door 'Passie voor Eten'. 

Aanmelden vooraf tot en met 19 maart info@zontakennemerlandzuid.nl of per telefoon: 06-18300113 entreeprijs 15 euro p.p. betaling vooraf op rekeningnummer NL78INGB0006708979 t.n.v. ZC Kennemerland-ZuidOVER 'FREE A GIRL'

Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Wij zijn werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Nederland, Nepal en Thailand. De afgelopen 8 jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van 3.802 meisjes uit bordelen in Azië.

Voor meer informatie zie de website van https://www.freeagirl.nl
   
lees meer

8 maart 2017 vierde Zonta Internationale Vrouwendag

Zonta Kennemerland-Zuid deelde op internationale vrouwendag gele rozen en 'Power Vrouw' armbandjes uit om 500 vrouwen in Haarlem te eren.

Zonta wil hiermee de power van vrouwen benadrukken. Ook mocht iedere vrouw een roos en een armbandje meenemen om aan een vrouw te geven die naar haar idee een Power Vrouw is.

De actie vond plaats op de hoek van de Grote Houtstraat en de Grote Markt in Haarlem op woensdag 8 maart en duurde van 13.00 uur tot 15.00 uur. 


lees meer

Vastenactie Aloysiusschool Overveen t.b.v. waterput


De Aloysiusschool is samen met haar leerlingen een geldinzamelingsactie gestart voor een waterput voor moedercentrum 'La Lumière' in Togo.Themawand in de Aula met informatie en beeldmateriaal uit Togo,

De 'put'  zal zich langzaam 'opbouwen'. Elke steen die erbij komt staat voor een bepaald binnengehaald bedrag door de kinderen. Zo wordt de opbrengst gevisualiseerd. 

De leerlingen en docenten van de Aloysiusschool Overveen hopen een groot deel van de put te kunnen opbouwen.De leerlingen worden toegesproken door Prudence en Anneke van het Moedercentrum 'La Lumiere'.

Leerlingen in gesprek met Anneke van het moedercentrum.


lees meer

Filmevenement in de Filmschuur 2016 - WADJDA

Een prachtige, inspirerende film, over een meisje in Saoedië Arabië. Een verhaal over dromen en doorzetten, dat een boeiend kijkje geeft in de leefwereld van vrouwen in Saoedië Arabië. Zie ook de trailer van WADJDA op youtube.

Op zondag 13 november 2016
Inloop: 11.30 uur
Aanvang: 12.00 uur

De  filmvoorstelling WADJDA begint met een inleiding door Francien Lamers-Winkelman.
lees meer

8 Maart 2016 Internationale Vrouwendag

Op 8 maart ontvangt Mirjam Rentema een cheque van 1000 euro, waarmee 3 vrouwen die werkzaam zijn in de Wereldkeuken een cursus sociale hygiëne kunnen volgen. 
Mirjam Rentema was preventiewerkster voor vluchtelingen en migranten bij GGZ. De vaste protocollen sloten echter niet aan bij haar visie over hulpverlening. Toen ze voor de gemeente Rotterdam in achterstandswijken ging werken, merkte ze dat moestuinieren op een natuurlijke manier de integratie bevordert. Aanleiding om in Haarlem de succesvolle Wereldtuin en Wereldkeuken op te zetten.
  


lees meer

Filmevenement Mustang


Het begint een traditie te worden: de Zonta zondagochtendfilm. Na het succes van vorig jaar is op 15 november 2015 de prachtige film Mustang vertoond in de (uitverkochte) Filmschuur. Op het Filmfestival Cannes is de film in 2015 uitgeroepen tot winnaar van de Europa Cinemas Award. 
lees meer

Van filmevenement tot bloemworkshop


Film "THE ONLY SUN"  in de Filmschuur

Op zondag 26 oktober 2014  heeft Zonta in de Filmschuur de schitterende film "The Only Son" vertoond. Deze indrukwekkende documentaire van Simonka de Jong is gefilmd in Tibet. Het vertelt het verhaal van Pema, de enige zoon in een Tibetaans gezin. Van hem wordt verwacht dat hij terugkeert naar zijn geboortedorp, met een lokaal meisje trouwt en de zorg voor zijn ouders op zich neemt. De zoon ziet echter geen leven voor zichzelf in het afgelegen gebied. Een schrijnend generatieconflict. Spectaculaire beelden van het Tibetaanse berglandschap.

De inleiding van de film werd verzorgd door Sumchog, één van de hoofdrolspeelsters. Het was heel mooi dat zij na vertoning van de film op de vele vragen antwoord kon geven aan alle aanwezigen.

 

lees meer

Femmes for Freedom

In het lustrumjaar 2014 steunt Zonta Nederland Femmes for Freedom, een organisatie die streeft naar huwelijkse vrijheid en gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

lees meer

Jubileumconferentie Zonta Club Kennemerland Zuid

Op zaterdag 8 oktober 2011 vond de jubileunconferentie van Zonta Kennemerland plaats. Het thema van de conferentie: Topvrouwen, het glazen plafond: feit of fictie?
lees meer

Een groots opgezette fundraisingactie

29 september 2001: Viering derde lustrum ZC Kennemerland, gecombineerd met de Areadag voor Zonta Nederland met daaraan gekoppeld een groots opgezette fundraisingactie. Evenals nu leefde in 2001 bij ZC Kennemerland de wens om als serviceclub in Kennemerland iets te betekenen voor Kennemerland.

lees meer

Concert in de Rafaelkerk te Bloemendaal

Op zaterdag 15 juni 2013 gaf onze club een concert in de Rafaëlkerk te Bloemendaal. Onder de bezielende leiding van ons eigen Zonta lid en harpiste Mariska Pool, liet jong talent een goed gevulde kerk genieten van harp, dwarsfluit, zang en keyboard.
De opbrengst van het concert gaat geheel naar Moedercentrum La Lumière in Togo.
lees meer

 

copyright © Zonta Kennemerland 2011 - 2018